Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kung Pao Usulü Tavuk Tarifi

Kung Pao Usulü Tavuk

Kung Pao Usulü Tavuk Tarifi

Kung Pao Usulü Tavuk tarifi: Kung Pao Usulü Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Kung Pao Usulü Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kung Pao Usulü Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk için:

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı yer fıstığı (kavrulmuş olabilir)

Marine için:

  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi (opsiyonel)

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Kung Pao Usulü Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları küp küp doğrayıp üzerine, mısır nişastası, soya sosu, ayçiçek yağı ve pirinç sirkesi ekleyerek karıştıralım, 30 dakika dolapta bekletelim.
  • Bir kaseye,su, şeker, soya sosu ekleyelim ve karıştıralım.
  • Marine edilen tavukları dolaptan alıp 1 yemek kaşığı yağ eklenmiş tavada üzerine kızarana kadar pişirelim.
  • Tavukları kızardıktan sonra kenara alalım.
  • Bir tavaya 2 yemek kaşığı yağ, sarımsak ve pul biber ekleyip 1 dakika boyunca pişirelim. Daha sonra kızaran tavukları ve yer fıstıklarını ekleyip 1-2 dakika boyunca karıştırarak pişirelim.
  • Son olarak da daha önce yaptığımız sos karışımını dökelim ve 1-2 dakika karıştıralım.
  • Yemeği tabağa alıp üzerini arzuya göre susam, ince dilimlenmiş yeşil soğan ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025