Kung Pao Usulü Tavuk Tarifi
Kung Pao Usulü Tavuk tarifi: Kung Pao Usulü Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Kung Pao Usulü Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kung Pao Usulü Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 400 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 3 yemek kaşığı yer fıstığı (kavrulmuş olabilir)
Marine için:
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi (opsiyonel)
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Kung Pao Usulü Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları küp küp doğrayıp üzerine, mısır nişastası, soya sosu, ayçiçek yağı ve pirinç sirkesi ekleyerek karıştıralım, 30 dakika dolapta bekletelim.
- Bir kaseye,su, şeker, soya sosu ekleyelim ve karıştıralım.
- Marine edilen tavukları dolaptan alıp 1 yemek kaşığı yağ eklenmiş tavada üzerine kızarana kadar pişirelim.
- Tavukları kızardıktan sonra kenara alalım.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı yağ, sarımsak ve pul biber ekleyip 1 dakika boyunca pişirelim. Daha sonra kızaran tavukları ve yer fıstıklarını ekleyip 1-2 dakika boyunca karıştırarak pişirelim.
- Son olarak da daha önce yaptığımız sos karışımını dökelim ve 1-2 dakika karıştıralım.
- Yemeği tabağa alıp üzerini arzuya göre susam, ince dilimlenmiş yeşil soğan ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.