Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kumpir Pizza Tarifi

Kumpir Pizza

Kumpir Pizza Tarifi

Kumpir Pizza tarifi: Kumpir Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Kumpir Pizza nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kumpir Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet lavaş
  • 6 adet haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 yemek kaşığı mısır
  • 10-15 dilim sucuk
  • 100 gram mozzarella peyniri

Domates Sos:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Kumpir Pizza tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 170 dereceye uyarlayın.
  • 26 cm'lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın.
  • Yağlanan kek kalıbına lavaşı yerleştirin.
  • Domates sosun hazırlanışı; zeytinyağını hafif ısıtın. Domates salçası ve sıcak suyu ilave edin, kaynayınca ocaktan alın.
  • Lavaşın üzerine hazırladığınız domates sosundan sürün. Haşlanmış patatesleri ikiye bölün ve altı düz bir kap yardımıyla patatesleri ezin.
  • Üzerine zeytinyağı sürün ve 170 derecede 20-25 dakika fırınlayın.
  • Fırından çıkan patateslerin üzerine kalan domates sosu sürün ve mozzarellanın yarısını, haşlanmış mısır, sucuk, mantar ve siyah zeytini ilave edin. En son kalan mozzarellayı da ilave edin ve peynirler eriyene kadar 10-15 dakika daha fırınlayın.
  • Kelepçeli kek kalıbından hazırladığınız kumpir pizzayı çıkartın ve servis tabağına yerleştirin.
  • Dilerseniz üzerine baharatlar ilave edip servis ederek, sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Kumpir Pizza tarifinin püf noktası nedir?

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra haşlamak bu tarif için size zaman kazandıracaktır.

Kumpir Pizza tarifi için servis önerisi

Frenk soğanıyla süsleyerek tabağınızı zenginleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025