Kumlu Kek Tarifi
Kumlu Kek tarifi: Kumlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kumlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kumlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki ıslatmak için:
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 80 gram sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1/2 paket petibör bisküvi
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
Kumlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve şekeri ilave edip, mikser yardımıyla köpük kıvamına gelene dek yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın.
- Ardından yağı ve sütü ekleyip, tekrar çırpın.
- Un, kakao ve kabartma tozunu da ekleyip mikserle tekrar karıştırın, kek hamurunuz hazır.
- Hazırladığınız hamuru dibi yağlanmış orta ya da küçük boy dikdörtgen bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
- Kek pişerken kremasını hazırlayın. Krema için sütü bir tencereye alın. İçine şeker, nişasta ve kakaoyu ekleyin.
- Ocağın altını açıp, sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
- Koyulaşınca altını kapatın ve içine çikolata ile tereyağını ekleyin. Tereyağı ile çikolata eriyene dek sürekli karıştırın.
- Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika kadar bekleyin ve üstüne 1 su bardağı sütü gezdirin.
- Ardından hazırladığınız kremayı üstüne dökün spatula yardımıyla üstünü düzleştirin.
- Bisküvileri rondodan geçirin ve en üste serpiştirin.
- Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.
Kumlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene dek çırpmanız, daha güzel kabarmış bir kek elde etmenizi sağlayacaktır.
Kumlu Kek tarifi için servis önerisi
Üzerine dilerseniz Antep fıstığı da ilave edebilirsiniz.