Kumkuatlı Tart Tarifi
Kumkuatlı Tart tarifi: Kumkuatlı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Kumkuatlı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Kumkuatlı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi için:
- 500 mililitre süt
- 1 su bardağı un
- 2 paket vanilya şekeri
- 1/2 çay bardağı şeker
- 10 adet kamkat (kumkuat)
- 1 adet portakalın suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tart hamuru için:
- 100 gram tereyağ
- 100 gram pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
Kumkuatlı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru hazırlamak için oda sıcaklığinda olan tereyağı ile kalan diger malzemeleri yoğurun ve yarım saatliğine buzdolabına kaldırın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Tart kalıbını yağlayın.
- İki yağlı kağıt arasında hamuru merdane yardımı ile tart kalıbından biraz daha geniş açın.
- Tart kalıbına kenarları hafif dışa sarkacak şekilde hamuru yayın ve içine el ile bastırın.
- Kenardan sarkan hamuru bıçak ile kesin.
- Yağlı kağıdı buruşturup tartın tam içini saracak şekilde açıp koyun ve içine ağırlık yapması için herhangi bir kuru baklagili dökün.
- Fırına verip 25 dakika pişirin.
- Pişen tart hamurunun içinden yağlı kağıdı ve baklagili alalım ve hamuru soğuması için kenara alalım.
- İçi icin şekeri, unu, vanilyayı ve tarçını bir tencereye alalım.
- Sütü yavaş yavaş katıp karıştıralım, altını açalım.
- Kaynayıp kıvam alınca altını kapatıp kenara alalım.
- Başka bir tencerede şekeri ve portakal suyunu karıştıralım.
- Sıcaķ suda yıkadığımız ve ince ince dilimlediğimiz kumkuatları da şekerli suya katalım ve biraz karamelize edelim.
- Pudingle kumkuatları birbirine karıştıralım ve tart hamurunun içine dökelim.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp servis öncesi istediğimiz şekilde süsleyelim.
Kumkuatlı Tart tarifi için servis önerisi
Süslemek için; kumkuat, tarçın çubuğu, krem şanti, yıldız anason ve çikolata kaplı pirinç patlağı kullanabilirsiniz.