Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kumkuat Reçeli Tarifi

Kumkuat Reçeli

Kumkuat Reçeli Tarifi

Kumkuat Reçeli tarifi: Kumkuat Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kumkuat Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kumkuat Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram kumkuat
  • 1/2 kilogram şeker
  • 1/2 litre su
  • 1 çay kaşığı tereyağı (parlaklık vermesi için)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4-5 adet karanfil

Kumkuat Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Kumkuatları 3-4 kez güzelce yıkadım. Bir tencerede su kaynatıp kumkuatları ekledim ve 8-10 dakika haşladım.
  • Haşlandıktan sonra soğuk suya aktardım. Her yarım saatte bir suyunu tazeledim.
  • Bu şekilde 2 saat kadar suda bekledi. Ortadan ikiye kesip ayırmadan çekirdeklerini çıkardım. Şeker ve suyu tencereye aktarıp 5 dakika kısık ateşte kaynattım.
  • Suyunu süzdüğüm kumkuatları, tereyağ ve karanfilleri ekledim.
  • 20-25 dakika kıvam alana kadar kısık ateşte pişirdim. Ocaktan almadan limon suyunu da ekledim.
  • Temiz kuru bir kavanoza alıp soğuduktan sonra buzdolabına kaldırdım. Tükettiğimiz için vakumlamadım. Afiyet olsun.

Kumkuat Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Kıvamını ayarlamak için çay tabağına bir kaşık reçel alıp soğumasını bekleyin istediğiniz yoğunluktaysa ocaktan alın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025