Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Küllü Kurabiye Tarifi

Küllü Kurabiye

Küllü Kurabiye Tarifi

Küllü Kurabiye tarifi: Küllü Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Küllü Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Küllü Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tarçın ve pudra şekeri karışımı

Küllü Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğimizde, hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Bu işlemi hamurumuz bitene kadar tekrarlayalım.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında,  kurabiyelerimizi altları pembeleşene kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizin ilk sıcağı çıktığında kurabiyelerimizi tarçın-pudra şekeri karışımına bulayıp ayrı bir tabağımıza dizelim.
  • Aynı işlemi tüm kurabiyeler bitene kadar tekrar edelim. Kurabiyelerimiz yenmeye hazır. Afiyet olsun.

Küllü Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Tarçın-pudra şekeri karışımının oranını damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz. Tarçın yoğunluklu veya şeker yoğunluklu seviyorsanız malzemenin oranını ona göre arttırıp azaltabilirsiniz. Kurabiyeleri fırından çıktıktan 1 dakika sonra karışıma bulamalısınız. Karışıma fırından ilk çıktığında bularsanız o sıcağıyla şekeri eritir. Çok sonra bularsanız da soğuduğu için üzerinde şeker tutmaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025