Küllü Kurabiye Tarifi
Küllü Kurabiye tarifi: Küllü Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Küllü Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Küllü Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tarçın ve pudra şekeri karışımı
Küllü Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğimizde, hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Bu işlemi hamurumuz bitene kadar tekrarlayalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında, kurabiyelerimizi altları pembeleşene kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizin ilk sıcağı çıktığında kurabiyelerimizi tarçın-pudra şekeri karışımına bulayıp ayrı bir tabağımıza dizelim.
- Aynı işlemi tüm kurabiyeler bitene kadar tekrar edelim. Kurabiyelerimiz yenmeye hazır. Afiyet olsun.
Küllü Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Tarçın-pudra şekeri karışımının oranını damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz. Tarçın yoğunluklu veya şeker yoğunluklu seviyorsanız malzemenin oranını ona göre arttırıp azaltabilirsiniz. Kurabiyeleri fırından çıktıktan 1 dakika sonra karışıma bulamalısınız. Karışıma fırından ilk çıktığında bularsanız o sıcağıyla şekeri eritir. Çok sonra bularsanız da soğuduğu için üzerinde şeker tutmaz.