Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuleş Çorbası Tarifi

Kuleş Çorbası

Kuleş Çorbası Tarifi

Kuleş Çorbası tarifi: Kuleş Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kuleş Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuleş Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı akdarı (veya dövme buğday)
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı)
  • 1/2 kase ayıklanmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 2 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet defne yaprağı

Kuleş Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye suyu koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Patatesleri yıkayın, soyun ve küp küp doğrayarak tencerede kaynayan suya pişmeye bırakın.
  • Havuç ve soğanları soyun, küp küp doğrayın. Bir tavaya yağı ekleyerek ikisini beraber hafifçe kavurun.
  • Havuç ve soğanı tencerede kaynamakta olan çorba suyuna ekleyin.
  • Ak darıyı önceden 10-15 dakika kadar su içinde bekletin. Ardından tenceredeki çorba suyuna ekleyin.
  • Üzerine serpeceğiniz yaklaşık 2 yemek kaşığı dereotunu ayırarak kasedeki kalan dereotunun üzerin yumurtayı kırarak karıştırın.
  • Dereotu ve yumurta karışımını çorbayı karıştırarak içine ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve defne yaprağını tencereye ekleyerek kısık-orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Akdarı ve patates iyice pişip suyun bir kısmını çekene kadar pişirin. Servis ederken defne yaprağını ayırın ve üzerine dereotu serpiştirin. Afiyet olsun!

Kuleş Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz içerisine didiklenmiş tavuk veya kırmızı et kullanarak etli bir çorba haline getirebilirsiniz. Akdarı yerine buğday ve benzeri tahılları kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025