Kulaklı Mantı Tarifi
Kulaklı Mantı tarifi: Kulaklı Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Kulaklı Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kulaklı Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 375 gram un
- 200 mililitre su
- 1 adet yumurta
- 15 gram tuz
İç Harcı İçin:
- 150 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Salçalı Sos İçin:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzerine:
- 6 yemek kaşığı yoğurt (çırpılmış)
- 1 tutam kuru nane
- 1 tutam kuru kekik
Kulaklı Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Un, yumurta ve tuzu bir kaba alıyoruz. Suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
- Biraz sert bir hamur olacak endişelenmeyin. Hamurları 3 parça olacak şekilde bezeleyin, üstlerini kapatıp dinlendirin.
- Kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiber atıp elinizle yoğurun.
- Tezgahı unlayın. Hamuru ince açın ve kare halinde kesin. İç harcı hamurun üstüne koyun üçgen olarak kapattın.
- Bir tencerede bolca su kaynatın. İçerisine tuz ve mantıyı atıp 15 dakika haşlayın.
- Bir tavada tereyağını eritip domates salçası ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Mantıyı tabaklayın. Üzerine önce yoğurt, sonra domates sos, en son kuru kekik ve kuru naneyi koyarak servis edin. Afiyet olsun.