Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kulaklı Mantı Tarifi

Kulaklı Mantı

Kulaklı Mantı Tarifi

Kulaklı Mantı tarifi: Kulaklı Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Kulaklı Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kulaklı Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 375 gram un
  • 200 mililitre su
  • 1 adet yumurta
  • 15 gram tuz

İç Harcı İçin:

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Salçalı Sos İçin:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Üzerine:

  • 6 yemek kaşığı yoğurt (çırpılmış)
  • 1 tutam kuru nane
  • 1 tutam kuru kekik

Kulaklı Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Un, yumurta ve tuzu bir kaba alıyoruz. Suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
  • Biraz sert bir hamur olacak endişelenmeyin. Hamurları 3 parça olacak şekilde bezeleyin, üstlerini kapatıp dinlendirin.
  • Kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiber atıp elinizle yoğurun.
  • Tezgahı unlayın. Hamuru ince açın ve kare halinde kesin. İç harcı hamurun üstüne koyun üçgen olarak kapattın.
  • Bir tencerede bolca su kaynatın. İçerisine tuz ve mantıyı atıp 15 dakika haşlayın.
  • Bir tavada tereyağını eritip domates salçası ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Mantıyı tabaklayın. Üzerine önce yoğurt, sonra domates sos, en son kuru kekik ve kuru naneyi koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025