Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Külah Tatlısı Tarifi

Külah Tatlısı

Külah Tatlısı Tarifi

Külah Tatlısı tarifi: Külah Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Külah Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Külah Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet milföy hamuru (dikdörtgen şeklinde)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 paket krema (400 ml)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Külah Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Milföy hamurlarını iki parmak kalığında ince şeritler halinde kesin.
  • Yağladığınız metal külahlarını milföy şeritleriyle aralarında boşluk kalmayacak şekilde külaha koni halinde sarın.
  • Sarılmış milföy şeritlerine yumurta sarısı sürün ve üzerlerine toz şeker serpiştirerek  fırın tepsisine yerleştirin. Isıtmış olduğunuz 200 derece fırında üstleri kızarana dek 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Soğuttuğunuz kremayı bir kaseye alın ve üzerine azar azar toz krem şanti ekleyerek mikserle çırpın. İyice kabarıp krema kıvamını alana dek çırpmaya devam edin.
  • Vanilin, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyerek son bir kez çırpın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Fırından çıkardığınız milföy külahları soğuduktan sonra kremayı bir sıkma poşetine alarak külahların içerisine sıkın.
  • Hazırladığınız külah tatlısını buzdolabında muhafaza edin. Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun!

Külah Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Milföy külahları piştikten sonra kremayla doldurmak için mutlaka soğumasını bekleyin, aksi halde sıcaklığından dolayı krema içinde eriyecektir. Çırparken kremanın soğuk olmasına özen gösterin, daha iyi kabarır ve kıvam alır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025