Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Külah Tatlısı Tarifi

Külah Tatlısı

Külah Tatlısı Tarifi

Külah Tatlısı tarifi: Külah Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Külah Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Külah Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Dışı için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Muhallebisi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram tereyağ
  • 1 paket krema

Üstü için:

  • 2 adet yumurt sarısı

Külah Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Birkaç bezeye bölünür . Tek tek açılır, şerit şeklinde kesilir.
  • Metal külahlar tereyağıyla yağlanır, dolanır. Yumurta sarısı sürülüp 180-190 derecelik fırında üzerleri kızarınca çıkartılır. Hazır milföyler kullanılacaksa bir tane milföy alınır, uzunlamasına şerit şekilde kesilir.
  • Yağlanmadan metal külahlara sarılıp üstüne yumurta sarısı ve bir kaşık süt sürülüp, 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Normal hamurda sadece yumurta sarısı yeterli olur.
  • Muhallebisi için vanilya ve margarin dışında tüm malzemeler tencereye alınıp ocakta pişene kadar karıştırılır. Kaynayınca içine vanilya ve margarin eklenip mikserden geçirilip soğumaya bırakılır.
  • Soğuk krema hafif katılaşana kadar çırpılır, içine soğumus muhallebi eklenir ve iyice karıştırılır. Külahların içine doldurulur, ceviz kırığı, Antep fıstığı veya Hindistan cevizi tozuyla süslenir. Üstüne de pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.

Külah Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025