Külah Tatlısı Tarifi
Külah Tatlısı tarifi: Külah Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Külah Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Külah Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 150 gram toz şeker
- 150 mililitre yoğurt
- 150 mililitre sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 4 su bardağı un
Kreması İçin:
- 800 mililitre süt
- 150 gram toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Külah Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri birkaç dakikalığına çırpın. Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin, şeker eriyene kadar çırpın.
- Azar azar unu, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Merdane ile hamuru yaklaşık yarım santimetre kalınlığında açın. Parmak kalınlığında şeritler kesin. Her şeridi külah kalıbın etrafına sarın.
- Hamurla sardığınız külahları önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 10 dakika pişirin. Üzerleri hafif pembeleşince pişmiş demektir. Pişen külahlar ılıyınca kalıplardan çıkarın.
- Krema için süt ve şekeri kaynatın. Yumurta sarılarını nişasta ve birkaç kaşık süt ile karıştırın, ardından azar azar kaynar süte ilave edin.
- Koyulaşıp göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınan kremaya vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Külahları krema ile doldurup kremanın akmaması için dikey bir şekilde bir kaseye yerleştirin.
- Arzu ederseniz krema ile doldurmadan önce külahların ağız kısmını eritilmiş çikolataya batırıp renkli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.