Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Külah Tatlısı Tarifi

Külah Tatlısı

Külah Tatlısı Tarifi

Külah Tatlısı tarifi: Külah Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Külah Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Külah Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 150 gram toz şeker
  • 150 mililitre yoğurt
  • 150 mililitre sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 4 su bardağı un

Kreması İçin:

  • 800 mililitre süt
  • 150 gram toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Külah Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri birkaç dakikalığına çırpın. Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin, şeker eriyene kadar çırpın.
  • Azar azar unu, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Merdane ile hamuru yaklaşık yarım santimetre kalınlığında açın. Parmak kalınlığında şeritler kesin. Her şeridi külah kalıbın etrafına sarın.
  • Hamurla sardığınız külahları önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 10 dakika pişirin. Üzerleri hafif pembeleşince pişmiş demektir. Pişen külahlar ılıyınca kalıplardan çıkarın.
  • Krema için süt ve şekeri kaynatın. Yumurta sarılarını nişasta ve birkaç kaşık süt ile karıştırın, ardından azar azar kaynar süte ilave edin.
  • Koyulaşıp göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınan kremaya vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Külahları krema ile doldurup kremanın akmaması için dikey bir şekilde bir kaseye yerleştirin.
  • Arzu ederseniz krema ile doldurmadan önce külahların ağız kısmını eritilmiş çikolataya batırıp renkli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025