Külah Poğaça Tarifi
Külah Poğaça tarifi: Külah Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Külah Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Külah Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 20 gram yaş maya
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4-5 su bardağı un
İçi İçin:
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Külah Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine süt, şeker, mayayı alıp karıştırın 10 dakika bekletin.
- Yağ, yumurta beyazları ve 1 adet sarısını ekleyerek Karıştırın.
- Sonra un ve tuzunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- 45 dakika mayanlandırın.
- Bir tencereye sıvı yağı koyup, salçayı birkaç dakika kavurun.
- Patatesleri ekleyip, tuzu, biberin de attıktan sonra karıştırıp altını kapatın.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurun 11 adet bezeye ayırın. Oklava yardımıyla açın.
- Aşağı kısımdan azıcık kesip harçtan koyarak döndürerek külah şekli verin.
- Dilerseniz başka şekillerle de yapabilirsiniz. Tepsimize dizin. 1 saat kadar da mayalandırın.
- Yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verip 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.