Kruvasan Poğaça Tarifi
Kruvasan Poğaça tarifi: Kruvasan Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kruvasan Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kruvasan Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 6 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı lor peyniri (arzuya göre kaşar peyniri)
- 1.5 su bardağı susam
Kruvasan Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabına un ve mayayı alın ve karıştırın. Ardından ortasını açın ve süt, yağ ve ılık suyu ekleyin. Yumurtaların beyazlarını koyun. Şeker ve tuzu, sıvı malzemelerin üzerine ekleyin.
- Çatal ile kıvam alıncaya kadar birbirine karıştırın. Kıvam aldıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamur kıvam alınca yaklaşık 5 dakika kadar aşağıdan yukarıya doğru havalanması için yoğurun.
- Son olarak mayalanması için 25-30 dakika kadar bekletin.
- Mayalanmış olan hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Ayırmış olduğunuz parçaları da 6 bezeye bölün. Bu bezeleri olabildiğine ince bir şekilde açın ve üçgen şeklinde kesin. İç harcı ekleyip, rulo şeklinde sarın.
- Tepsi mayalanması için yaklaşık 15 dakika bekletin. Son olarak ise üzerilerine yumurta sarısı sürerek ve susam serperek, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.Üst kısımları kızarınca afiyetle tüketebilirsiniz.