Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kruvasan Poğaça Tarifi

Kruvasan Poğaça

Kruvasan Poğaça Tarifi

Kruvasan Poğaça tarifi: Kruvasan Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kruvasan Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kruvasan Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 paket yaş maya (veya 1,5 yemek kaşığı kuru maya)
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 5-6 su bardağı un
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı süt (üzeri için)

Kruvasan Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, toz şeker, sıvı yağ, yumurta akı ve mayayı koyup güzelce karıştırarak eritin.
  • Ardından kontrollü bir şekilde un ve tuz ilave ederek hamuru yoğurun. Oldukça yumuşak bir hamur olacaktır. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgaha alın.
  • Ardından hamuru 14 eşit parçaya bölüp beze yapın. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün. 7 tanesini bu şekilde tamamlayın, en üstteki bezeyi yağlamayın.
  • Diğer 7 taneyi de aynı şekilde hazırlayıp üzerlerini streçle kapatıp 30 dakika dinlendirin.
  • Daha sonra 7'li kattan ilkini yuvarlak şekilde açıp 12 üçgen olacak şekilde kesin. İçine dilediğiniz harçtan koyup sigara böreği şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip, üzerini kapatıp 15-20 dakika bekletin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda pişirin. Pişen poğaçaların nemli bir bezle üzerlerini kapatın. Afiyet olsun.

Kruvasan Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Maya köpürdükten sonra unu ekleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025