Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kruvasan Pişi Tarifi

Kruvasan Pişi

Kruvasan Pişi Tarifi

Kruvasan Pişi tarifi: Kruvasan Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Kruvasan Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kruvasan Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya (yaş mayada olur)
  • 4,5 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Kruvasan Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık süt ile maya 5 dakika bekletilir.
  • Tuz, su, şeker ve un eklenerek hafif ele yapışan bir hamur yoğurulur. 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur ikiye bölünür. Daire şekilde merdaneyle açtıktan sonra 8 parçaya bölünüp sigara böreği gibi sarılır.
  • Kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025