Kruvasan Tarifi
Kruvasan tarifi: Kruvasan için gerekli malzemeler nelerdir? Kruvasan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet orta boy
Kruvasan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 7-8 su bardağı un
- 1/2 paket tereyağı (aralara sürmek için)
- 1 paket bitter çikolata (içi için)
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Kruvasan tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru hazırlamak için ilk önce mayayı yarım su bardağı ılık sütün içerisinde eritiyoruz.
- Ardından yoğurma kabına yağ, su, sütün kalan kısmı, şeker ve tuzu döküp karıştırdıktan sonra mayayı da ilave edip kontrollü şekilde unu eklemeye başlıyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur olacak. İstenilen kıvamı elde ettiğimizde üzerini kapatıp yarım saat kadar mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamuru 18 bezeye bölüyoruz.Onu da dokuzar beze olacak şekilde ikiye ayırıyoruz.
- Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp her kat arasına erittiğimiz tereyağını sürüyoruz.
- Bu şekilde 9 katı üst üste kapatıyoruz. En üst kata yağ sürmüyoruz.
- Sonra dokuzar kat yağladığımız hamurları 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dinlendirdiğimiz hamuru ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde oklava yada merdane yardımıyla açıyoruz.
- Bir kesici yardımıyla önce 4 e sonra da her bir parçayı üçe bölüyoruz. Bir bezede toplamda 12 parça oluyor.
- Sonra iki kesi uç kısımlara bir kesi de ay şeklini rahat verebilmek için tepeye orta kısma atıyoruz.
- İçine çikolata kreması ya da bitter çikolata ekleyip sarıyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılan 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kruvasan tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.