Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kruvasan Tarifi

Kruvasan

Kruvasan Tarifi

Kruvasan tarifi: Kruvasan için gerekli malzemeler nelerdir? Kruvasan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kruvasan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket maya
  • 5 su bardağı un
  • 150 gram tereyağ

Kruvasan tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce hamurumuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Eşit parçalara bölüp küçük hamur bezeleri elde ediyoruz. Her bir bezeyi tek tek büyük servis tabağı boyutunda açıyoruz.
  • Üst üste yerleştirdiğimiz hamurlar birbirine yapışmasın diye aralarına tereyağı sürüyoruz. Tüm katlar bitince üzerine temiz bir örtü örtüp buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz.
  • Buzdolabından aldığımız hamuru merdane yardımıyla açıyoruz. Küçük üçgenler elde edecek şekilde bölüyoruz. Baş kısımlarına bıçakla çizik atıyoruz.
  • İsteğe göre sürülebilir çikolata veya reçel koyup çeke çeke yuvarlıyoruz. Kruvansanları tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürüp 220 derecelik fırına veriyoruz. Altı ve üstü piştiğinde çıkarıyoruz.

Kruvasan tarifinin püf noktası nedir?

Tüm hamur katları arasına tereyağ sürüp, buzdolabında 30 dakika dinlendirmek önemli.

Kruvasan tarifi için servis önerisi

Üzerine pudra şekeri serpip servis edildiğinde güzel bir sunum oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025