Krokanlı Havuçlu Kek Tarifi
Krokanlı Havuçlu Kek tarifi: Krokanlı Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Krokanlı Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Krokanlı Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
- 2 su bardağı havuç (rendelenmiş)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Krema için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı margarin (yumuşatılmış)
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
- 1 su bardağı fındıklı krokan
Krokanlı Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kek için yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım (en az 5 dakika), sıvı yağ ilave edelim ve kısa bir süre çırpalım. Bu aşamadan sonra çırpma teli ile devam edelim.
- Rendelenmiş havuçları ekleyip karıştıralım. Son olarak unu birer bardak arayla kontrollü bir şekilde dökelim. Kabartma tozunu ilave edip kek harcını elde edelim.
- Margarin ile yağlayıp hafif un serptiğimiz kalıba kek harcını dökelim. İki veya üç defa tezgaha hafifçe vuralım ki içindeki hava boşluğu alınıp daha güzel kabarsın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında mümkünse hiç açmadan, değilse ilk 25 dakika açmadan pişirelim.
- Kreması için nişasta ve şekeri karıştırıp yavaş yavaş sütü ekleyelim. Pürüzsüz bir hale geldikten sonra orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp kıvama gelinceye kadar pişirelim.
- 2 yemek kaşığı margarin ve vanilini ilave edip mikser ile 15 dakika çırpalım. Keki ortadan ikiye kesip kremanın 1/3'ini alt tabana yayalım.
- Üzerini kekin diğer yarısı ile kapatıp kalan kremayı üzerine dökelim. Krokan ile süsleyip, mümkünse bir gece veya en az 5 saat buzdolabında bekletip servis yapalım.