Krokan Tarifi
Krokan tarifi: Krokan için gerekli malzemeler nelerdir? Krokan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Krokan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı antep fıstığı içi
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
Krokan tarifi nasıl yapılır?
- Yanmaz yapışmaz teflon tabanlı bir tavaya Antep fıstığı içi ve toz şekeri alın.
- Ocağın altını yakın. Kısık ateşte kenar kısımlardan erimeye başlayan toz şekeri, tahta bir kaşıkla karıştırıp şekerin tamamen erimesini sağlayın.
- Şeker tamamen eridiğinde birkaç damla limon suyu damlatıp karamel rengini alan şekeri kısa bir süre daha pişirin.
- Çok az miktarda sıvı yağla yağladığınız seramik bir yüzey ya da fırın tepsisine fıstıklı krokan karışımını dökün. Üzerini silikon bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Katılaşması için kısa bir süre (yaklaşık 10-15 dakika) oda sıcaklığında beklettiğiniz krokanı, şeritler halinde kesin ya da uç kısmından kaldırıp iri parçalara ayırın.
- Kapağı kapalı kavanozda oda ısısında beklettiğiniz krokanı sade olarak kıtır kıtır tüketin ya da tatlı yapımında kullanın.
Krokan tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre Antep fıstıklarının kabuklarını ayıkladıktan sonra krokan yapımında kullanabilirsiniz.
Krokan tarifi için servis önerisi
Krokana arzuya göre yağlı kağıt üzerinde de şekil verebilirsiniz.