Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Krep Suzette (Crepes Suzette) Tarifi

Krep Suzette (Crepes Suzette)

Krep Suzette (Crepes Suzette) Tarifi

Krep Suzette (Crepes Suzette) tarifi: Krep Suzette (Crepes Suzette) için gerekli malzemeler nelerdir? Krep Suzette (Crepes Suzette) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Krep Suzette (Crepes Suzette) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 2 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (45 gram)
  • 1 su bardağı un (+ 1 yemek kaşığı un) (130 gram)
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (15 ml)
  • 1 paket vanilin (5 gram)
  • 1 tutam tuz

Şurup için:

  • 5 yemek kaşığı toz şeker (100 gram)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)

Krep Suzette (Crepes Suzette) tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapta yumurtalar; süt azar azar eklenerek çırpılır. Su ve toz şeker eklenir. Un azar azar eklenerek karıştırılır.
  • En son tereyağı, tuz ve vanilin ilavesiyle akışkan ve pürüzsüz bir hamur elde edilir (Pürüzsüz olması için süzgeçten geçirilebilir).
  • Tava orta kısık ateşte ısıtılıp 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı dökülür ve kağıt peçeteyle yayılır. Tavanın ortasına 1 kepçe hamur dökülür ve sağa sola döndürerek kenarlara yayılması sağlanır.
  • Yapışan kenarlar yavaşça spatula ile itilir. Hamur tavadan ayrılmaya başlayınca (yaklaşık 1-2 dakika sonra) krep spatulayla gevşetilip ters çevrilir. 20-30 saniye sonra krep tavadan alınır.
  • Tüm hamur bitene kadar işleme devam edilir. Tavadan emin olamıyorsanız her seferinde 1 çay kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayabilirsiniz.
  • Şurup yapımı; geniş bir tavaya toz şeker serpilir. Kısık ateşte hiç dokunmadan şeker yarı yarıya karamelize edilir.
  • Limon suyu ve tereyağ eklenir (Şeker sıcak olacağı için sıçramaya karşı dikkat edilmelidir).
  • Portakal suyu eklenip şeker tamamen eriyince dörde katlanan krepler 4 tane olacak şekilde tavaya yerleştirilir. 30 saniye sonra krepler ters çevrilir.
  • Bir miktar şurubu çeken krepler hafifçe süzülerek servis tabağına alınır. Kalan krepler için de aynı işlem yapılır.
  • Kalan şurupta kabukları soyulup enine kesilen portakal dilimleri hafifçe pişirilir. Kreplerin üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025