Krep Suzette (Crepes Suzette) Tarifi
Krep Suzette (Crepes Suzette) tarifi: Krep Suzette (Crepes Suzette) için gerekli malzemeler nelerdir? Krep Suzette (Crepes Suzette) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Krep Suzette (Crepes Suzette) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 2 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 2 yemek kaşığı toz şeker (45 gram)
- 1 su bardağı un (+ 1 yemek kaşığı un) (130 gram)
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (15 ml)
- 1 paket vanilin (5 gram)
- 1 tutam tuz
Şurup için:
- 5 yemek kaşığı toz şeker (100 gram)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 50 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)
Krep Suzette (Crepes Suzette) tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta yumurtalar; süt azar azar eklenerek çırpılır. Su ve toz şeker eklenir. Un azar azar eklenerek karıştırılır.
- En son tereyağı, tuz ve vanilin ilavesiyle akışkan ve pürüzsüz bir hamur elde edilir (Pürüzsüz olması için süzgeçten geçirilebilir).
- Tava orta kısık ateşte ısıtılıp 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı dökülür ve kağıt peçeteyle yayılır. Tavanın ortasına 1 kepçe hamur dökülür ve sağa sola döndürerek kenarlara yayılması sağlanır.
- Yapışan kenarlar yavaşça spatula ile itilir. Hamur tavadan ayrılmaya başlayınca (yaklaşık 1-2 dakika sonra) krep spatulayla gevşetilip ters çevrilir. 20-30 saniye sonra krep tavadan alınır.
- Tüm hamur bitene kadar işleme devam edilir. Tavadan emin olamıyorsanız her seferinde 1 çay kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayabilirsiniz.
- Şurup yapımı; geniş bir tavaya toz şeker serpilir. Kısık ateşte hiç dokunmadan şeker yarı yarıya karamelize edilir.
- Limon suyu ve tereyağ eklenir (Şeker sıcak olacağı için sıçramaya karşı dikkat edilmelidir).
- Portakal suyu eklenip şeker tamamen eriyince dörde katlanan krepler 4 tane olacak şekilde tavaya yerleştirilir. 30 saniye sonra krepler ters çevrilir.
- Bir miktar şurubu çeken krepler hafifçe süzülerek servis tabağına alınır. Kalan krepler için de aynı işlem yapılır.
- Kalan şurupta kabukları soyulup enine kesilen portakal dilimleri hafifçe pişirilir. Kreplerin üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir. Afiyet olsun.