Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Krep Bohçasında Tavuk Tarifi

Krep Bohçasında Tavuk

Krep Bohçasında Tavuk Tarifi

Krep Bohçasında Tavuk tarifi: Krep Bohçasında Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Krep Bohçasında Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Krep Bohçasında Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tavuk baharatı

Üzeri İçin:

  • 1 adet kırmızı biber
  • 100 gram kaşar peyniri

Krep İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt (normal su bardağı ölçüsünden biraz büyük bir bardak kullanılmıştır)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (azar azar ekleyin,krep kıvamı bozadan sulu olacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Krep Bohçasında Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Önce tavuklu içi hazırlayalım; tavukları tencereye alıp zeytinyağında suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Tavukların üzerine sırasıyla; havuç, soğan, sarımsak ve biberi ilave edelim.
  • 10 dakika suyunu çektirip, tuz ve baharatını koyup ocaktan alalım.
  • Krep için; bütün krep malzemelerini karıştırıp, krepleri pişirelim.
  • Kreplerin içine hazırladığımız içten koyup bohça şeklinde saralım ters çevirip yağladığımız borcama yerleştirelim. Üzerlerine kaşar peyniri koyup arzu ettiğimiz gibi biber süsleyip 180 derecede pişirelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025