Krep Bohçasında Tavuk Tarifi
Krep Bohçasında Tavuk tarifi: Krep Bohçasında Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Krep Bohçasında Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Krep Bohçasında Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı
Üzeri İçin:
- 1 adet kırmızı biber
- 100 gram kaşar peyniri
Krep İçin:
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt (normal su bardağı ölçüsünden biraz büyük bir bardak kullanılmıştır)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un (azar azar ekleyin,krep kıvamı bozadan sulu olacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Krep Bohçasında Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Önce tavuklu içi hazırlayalım; tavukları tencereye alıp zeytinyağında suyunu çekene kadar kavuralım.
- Tavukların üzerine sırasıyla; havuç, soğan, sarımsak ve biberi ilave edelim.
- 10 dakika suyunu çektirip, tuz ve baharatını koyup ocaktan alalım.
- Krep için; bütün krep malzemelerini karıştırıp, krepleri pişirelim.
- Kreplerin içine hazırladığımız içten koyup bohça şeklinde saralım ters çevirip yağladığımız borcama yerleştirelim. Üzerlerine kaşar peyniri koyup arzu ettiğimiz gibi biber süsleyip 180 derecede pişirelim.