Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Krep Tarifi

Krep

Krep Tarifi

Krep tarifi: Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 2 büyük su bardağı süt
  • 2 büyük su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı maydonoz

Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle çırpacağımız kaba unu, sütü ve tuzu alalım. Topak kalmayacak şekilde çırpalım.
  • Daha sonra yumurtaları ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Kek harcından daha akıcı bir kıvam elde etmemiz gerekiyor.
  • Pişireceğimiz tavaya 1 çay kaşığı kadar yağı döküp yayalım.
  • Kızmış olan tavaya kepçe ile harcımızdan döküp sağa ve sola yayarak arkalı önlü hafif rengi dönünceye dek pişirelim.

Krep tarifinin püf noktası nedir?

Krep pişirirken en önemli püf noktasına değinmek istiyorum. Ocağın ısısı... Krep harcını döktüğünüzde hemen yanarsa bu demek oluyor ki ocağın ısısı çok yüksek. Ocağı ne çok az, ne çok yüksek ayarda yapmamalıyız. Orta dereceli ısıda krepleri pişirmeliyiz.

Krep tarifi için servis önerisi

Arzuya göre krepler ister krem peynir ile, istenirse reçel, bal veya çikolata sürülerek de tatlandırılabilir. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025