Krep Tarifi
Krep tarifi: Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2.5 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 7 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
Krep tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalarımızı geniş bir kabın içine kırıyoruz, üzerine sıvı olan tüm malzemeleri ekliyoruz, mikser yada çırpma teli ile çırpıyoruz. Daha sonra tuzunu ununu ve kabartma tozunu ilave edelim.
- Güzelce çırptıktan sonra tavayı ocağın üzerine alıp orta ateşte yakalım ve yanımıza da 1 yemek kaşığı sıvı yağı alalım, fırça yardımıyla hepsine sürelim.
- Krep hamurundan dikkatli bir şekilde kızmış olan tavaya dökelim. İnce bir hamur dökelim ki kağıt gibi bir krep elde edelim, yoksa kalın olur güzel olmaz. Altı pişen krebimizi kontrol ettikten sonra ters düz edelim ve servis tabağına alalım.
- Kalan bütün krep harcını da aynı şekilde yapalım... Servis esnasında isteğe göre meyvelerle, çikolata eşliğinde ya da kahvaltılıklarla beraber damak zevkinize göre servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Krep tarifinin püf noktası nedir?
Krep harcınız katı olmasın; gayet akışkan bir hamur karışımı olsun.
Krep tarifi için servis önerisi
Çilek, muz, sürülebilir çikolata kreması, reçel ve dilediğiniz tatlı soslar ile servis edebilirsiniz.