Krep Tarifi
Krep tarifi: Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 9 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Krep tarifi nasıl yapılır?
- Un ve sütü derin bir kapta çırpın.
- Daha sonra 2 adet yumurtayı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Krep hamuruna tuz ilave edip karıştırın. Kek hamurundan daha akışkan bir kıvam elde etmelisiniz.
- Bir tavaya çok az sıvı yağ döküp bir fırça yardımıyla yayın.Krep hamurunuzdan bir kepçe ile alabildiğiniz miktarı kızgın tavaya dökün.
- Tavayı sağa sola eğerek hamurun yayılmasını sağlayın. Krebin alt tarafı kızarınca tersini çevirin ve diğer tarafını kızartın.
- Tüm krep harcını bu şekilde pişirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Krep tarifinin püf noktası nedir?
Bir yüzeyi tamamen pişip üstü kurumadan diğer yüzeyine çevirmeyin. Malzemeleri oda sıcaklığında kullanın.