Kremschnitte Pastası Tarifi
Kremschnitte Pastası tarifi: Kremschnitte Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremschnitte Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Kremschnitte Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
Muhallebi için:
- 1 adet yumurta
- 60 gram toz şeker (+ 1 yemek kaşığı şeker)
- 14 gram nişasta
- 44 gram un
- 334 mililitre süt
- 1 çay kaşığı vanilya
- 67 gram süt kreması
- 1 çimdik tuz
İsteğe bağlı frambuaz sos:
- 3-4 avuç frambuaz
- 1 silme çay kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı su
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kremschnitte Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Oda ısısında biraz bekleyen milföy yağlı kağıt üzerine alınır. Yapışma yapmaması için oklava ve milföy biraz unlanır.
- 1 yaprak milföy tek yöne doğru kalıp boyutunda genişletilir.
- Milföyün üzerine kalıp konulur, tabanına göre milföyün fazlalıkları kesilir.
- 2. yaprak milföy de ilkine göre ölçü alıp yağlı kağıt üzerinde genişletilir.
- Milföyün her yerine kabarmaması için çatalla delikler açılır. Alt üst ayar, orta kısım, 200° de 10 dakika pişirilir. Ne çok beyaz ne de çok kararmış olsun. Hafif kızardığında fırından alın.
- Muhallebi için: Yumurtanın beyazı ve sarısı (bir tencereye) ayrılır.
- Sarısının üzerine şeker alınır.
- Nişasta eklenir ve biraz birbirine geçene dek çırpılır.
- Sütün yarısı eklenir.
- Un eklenir, çırpılır. Un hemen dibe çöker ondan alttan alta iyice karıştırın.
- Tamamen homojen olduğunda kalan süt de eklenerek, ocağa alınır. Bu noktada dibini kontrol etmeyi unutmayın. Herhangi bir pütür kalmadığından emin olduğunuzda ocağa alın.
- Kıvamlanana dek çırpılmaya devam edilir. Yoğunlaştığında ocaktan alınır, vanilin eklenerek çırpılır. Hafif topaklar olabilir, şimdilik sorun etmeyin.
- Yumurta beyazı bir çimdik tuzla kar gibi olana dek mikserle çırpılır.
- Üzerine 1 yemek kaşığı şeker eklenerek 1-2 dakika daha çırpılır. Kabın yanlarından spatulayla alarak biraz karıştırılır. Yanlarda şeker vs kalmış olabilir çünkü. Mikserle tekrar 1-2 dakika çırpılır.
- Burada kıvam çok önemli. Nasıl olması gerektiğini hemen anlatıyorum. Kabı ters çevirdiğinizde akmamalı.
- Kaşıkla alıp ters çevirdiğinizde düşmemeli.
- Kaşığın arkasıyla şerit çektiğinizde çizgi dolmamalı.
- Henüz sıcak olan muhallebiye yavaş yavaş kar haline gelen yumurta beyazı eklenir. Muhallebi sıcak olduğu için yumurtayı pişirecek, çiğ kalmayacak ve koku olmayacak endişe etmeyin.
- Krema biraz katılaşana dek mikserle çırpılır. Biraz soğuyup daha da kıvamlanması için dolaba alınır.
- Frambuaz sos; Bir tavaya frambuaz alınır. Nişasta suyla açılır, frambuaza eklenir. Kaynayana kadar pişirilir. Soğuması için kenara alınır.
- Soğuyan süt kreması hazırlanan muhallebiye eklenir, çırpılır. Bu noktada muhallebide topaklar oluşmuşsa tamamen gitmesi gerekir.
- Pişen milfoyler üst üste konulur. Tek porsiyonluk olacak şekilde bıçakla önce uzunlamasına sonra yandan kesilir. (Kare şekil alacak yani)
- Kullanılacak kalıbın en altına milföyler dizilir.
- Üzerine muhallebi eklenir.
- Soğuyan frambuaz sosu konulur.
- Son olarak tekrar milföylerle kapatılır.
- En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir. Pudra şekeri gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Kremschnitte Pastası tarifinin püf noktası nedir?
En büyük püf noktayı veriyorum; tüm yönergeleri dikkatle takip etmek! Tarifte bütün püf noktaları anlatıp, detaylandırdım. Fazla milföy parçası kaldıysa eğer; Milföyü kalıba göre keserken ölçüyü tutturamayıp kalıptan küçük geldiyse kalan milföyü ilk yaptığımız gibi açıp fırınlayın. Açık kısımlara ekleme yapın. Ya da sabah kahvaltısına poğaça gibi pişirin.