Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremşantili Cevizli Revani Tarifi

Kremşantili Cevizli Revani

Kremşantili Cevizli Revani Tarifi

Kremşantili Cevizli Revani tarifi: Kremşantili Cevizli Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Kremşantili Cevizli Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremşantili Cevizli Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 küçük boy kase ceviz içi (ince çekilmiş)

Kremşantili Cevizli Revani tarifi nasıl yapılır?

  • 3 tane yumurta yarım bardak, şekerle iyice köpürene kadar çırpılır. Yoğurt, irmik, un  ilave edilir.
  • Karıştırıldıktan sonra kabartma tozu ve vanilya ilave edildikten sonra yağlanmış borcama boşaltılır.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilımaya bırakılır.
  • Şerbeti için şeker, 3 bardak suyla 15 dakika kaynatılır. Ilıyınca revaninin üzerine gezdirilir.
  • 1 paket krem şanti 1 bardak sütle iyice çırpılır.
  • Şerbetini çeken tatlımızın üzerine spatula yardımıyla düzgün bir şekilde yayılır. Afiyet olsun.

Kremşantili Cevizli Revani tarifinin püf noktası nedir?

Dolapta ne kadar çok beklerse o kadar lezzetli oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025