Kremşantili Cevizli Revani Tarifi
Kremşantili Cevizli Revani tarifi: Kremşantili Cevizli Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Kremşantili Cevizli Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Kremşantili Cevizli Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 küçük boy kase ceviz içi (ince çekilmiş)
Kremşantili Cevizli Revani tarifi nasıl yapılır?
- 3 tane yumurta yarım bardak, şekerle iyice köpürene kadar çırpılır. Yoğurt, irmik, un ilave edilir.
- Karıştırıldıktan sonra kabartma tozu ve vanilya ilave edildikten sonra yağlanmış borcama boşaltılır.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilımaya bırakılır.
- Şerbeti için şeker, 3 bardak suyla 15 dakika kaynatılır. Ilıyınca revaninin üzerine gezdirilir.
- 1 paket krem şanti 1 bardak sütle iyice çırpılır.
- Şerbetini çeken tatlımızın üzerine spatula yardımıyla düzgün bir şekilde yayılır. Afiyet olsun.
Kremşantili Cevizli Revani tarifinin püf noktası nedir?
Dolapta ne kadar çok beklerse o kadar lezzetli oluyor.