Kremasız Çilekli Manolya Tarifi
Kremasız Çilekli Manolya tarifi: Kremasız Çilekli Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Kremasız Çilekli Manolya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Kremasız Çilekli Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket şekerli vanilin
- 15 adet çilek
- 1 paket bebe bisküvisi
Kremasız Çilekli Manolya tarifi nasıl yapılır?
- Tatlımızın muhallebisi için: 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı ve 1 litre sütü alarak karıştıralım.
- Ardından tencereyi ocağa alarak kıvamı koyulaşana kadar karıştıralım.
- Kıvamı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatalım ve 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 paket şekerli vanilini ekleyerek yaklaşık 3-4 dakika tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Daha sonra oda sıcaklığına gelmiş muhallebiden yaklaşık 3 yemek kaşığı alalım ve servis edeceğimiz tabağın dibini dolduralım.
- Ardından da yaklaşık 15 adet çileği boyuna doğru keselim ve bardağın kenarlarına yerleştirelim.
- Sonra ise rondodan geçirilmiş 1 paket bebe bisküvisinden bir kaç kaşık bardağa koyalım.
- Bardağın kalan kısmınıda muhallebi ile doldurup en üstüne rondodan geçirilmiş bisküviyi ilave edelim.
- Tatlının kıvamını alması için en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Servis aşamasında ise üzerini çilek, fındık, badem, ceviz veya çikolata sos ile dilediğimiz şekilde süsleyelim. Afiyet olsun.