Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremasız Çilekli Manolya Tarifi

Kremasız Çilekli Manolya

Kremasız Çilekli Manolya Tarifi

Kremasız Çilekli Manolya tarifi: Kremasız Çilekli Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Kremasız Çilekli Manolya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremasız Çilekli Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 15 adet çilek
  • 1 paket bebe bisküvisi

Kremasız Çilekli Manolya tarifi nasıl yapılır?

  • Tatlımızın muhallebisi için: 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı ve 1 litre sütü alarak karıştıralım.
  • Ardından tencereyi ocağa alarak kıvamı koyulaşana kadar karıştıralım.
  • Kıvamı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatalım ve 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 paket şekerli vanilini ekleyerek yaklaşık 3-4 dakika tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Daha sonra oda sıcaklığına gelmiş muhallebiden yaklaşık 3 yemek kaşığı alalım ve servis edeceğimiz tabağın dibini dolduralım.
  • Ardından da yaklaşık 15 adet çileği boyuna doğru keselim ve bardağın kenarlarına yerleştirelim.
  • Sonra ise rondodan geçirilmiş 1 paket bebe bisküvisinden bir kaç kaşık bardağa koyalım.
  • Bardağın kalan kısmınıda muhallebi ile doldurup en üstüne rondodan geçirilmiş bisküviyi ilave edelim.
  • Tatlının kıvamını alması için en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Servis aşamasında ise üzerini çilek, fındık, badem, ceviz veya çikolata sos ile dilediğimiz şekilde süsleyelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025