Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi
Kremalı Tavuklu Makarna tarifi: Kremalı Tavuklu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Tavuklu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Tavuklu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket Barilla Fettucine Makarna
- 1,5 litre sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 kase mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kutu krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı peynir (rendelenmiş, üzeri için)
Kremalı Tavuklu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye sıcak su, sıvı yağ ve tuz eklenir, makarna haşlanmaya bırakılır. Ara ara karıştırılır.
- Geniş bir tavada yağlar eritilir. Soğan ve sarımsak ince ince doğranır, sotelenmeye bırakılır. İnce jülyen doğranmış tavuklar ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
- Pişmeye başlayınca kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış mantarlar ilave edilir. İnce oldukları için çabuk pişecektir. Tuz, arzuya göre baharatlar, krema ve peynir eklenip sosa kıvam aldırılır.
- Makarna paketin üzerinde yazan dakika boyunca haşlanır. Sudan çıkarılıp kremalı tavuklu karışıma eklenir.
- Haşlama suyundan 1-2 kepçe de üzerine gezdirilir. Malzemeler tamamen karıştırılır, 5 dakika dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.