Kremalı Tavuklu Kuskus Tarifi
Kremalı Tavuklu Kuskus tarifi: Kremalı Tavuklu Kuskus için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Tavuklu Kuskus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kremalı Tavuklu Kuskus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet mantar
- 1 adet kapya biber
- 2 adet sarımsak
- 2 adet tavuk bonfile
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatl kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kuskus
- 3 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 paket krema (200 ml)
Kremalı Tavuklu Kuskus tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek ısıtın ve kuskusları da ekleyerek hafifçe kavurun.
- Üzerine bir çay kaşığı tuz ekledikten sonra sıcak suyunu koyun ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada mantar, kapya biber, sarımsağı ince ince dilimleyin.
- Tavuk bonfileleri önce şerit halinde kesin ardından küp küp doğrayın.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek ısıtın ve küp doğradığınız tavukları ekleyin.
- 4-5 dakika kadar tavukları soteledikten sonra mantarları da ekleyin ve hafifçe karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Tavadaki tavuklara 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik ve ince dilimlediğiniz sarımsakları ekleyip karıştırın.
- Kapya biberleri de ekleyin ve 3-4 dakika kadar daha soteledikten sonra kremasını ekleyin.
- 5 dakika sonra kremanın kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın.
- Servis tabağına önce kuskusu, üzerine de kremalı tavukları koyun ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!