Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi
Kremalı Tavuk Çorbası tarifi: Kremalı Tavuk Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kremalı Tavuk Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kemikli tavuk göğsü
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 200 ml. krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:
- 4 dal dereotu (arzuya göre maydanoz)
Kremalı Tavuk Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadığınız ve temizlediğiniz kemikli tavuk göğsünü derin bir tencereye yerleştirin.
- Soğuk su ilave ettiğiniz tavuk göğsünü, orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Suyun berrak olması için; haşlama esnasında yüzeye çıkan köpükleri kevgirle alın.
- Haşlanan tavuk göğsünü sudan çıkartın. Kemik, deri ve kıkırdak kısımlarını ayıkladıktan sonra göğüs etini küçük parçalar halinde ditin.
- Tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Köpüren tereyağına unu katıp, hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kavurun.
- Süzdürdüğünüz sıcak tavuk suyunu kavrulmuş una azar azar katıp, topaklanmaması için çorba karışımını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin. Krema ve ditilmiş tavuk göğüs etini eklediğiniz çorbayı kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
- Krema ve unlu meyane harcıyla kıvam alan sıcak çorbayı, servis kaselerine aldıktan sonra incecik kıyılmış dereotu ya da maydanoz ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kremalı Tavuk Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı ekledikten sonra çorbayı kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.