Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi
Kremalı Tavuk Çorbası tarifi: Kremalı Tavuk Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Kremalı Tavuk Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet haşlanmış tavuk
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay bardağı krema
- 1 avuç dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kremalı Tavuk Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tavukları bir tencere haşlayınız ve haşlama suyunuzun içerisine 1 kapak sirke ile tuz ilave ediniz.
- Haşlanan tavuklarınızı soğuk suyun içerisinde bekletiniz ki doğrarken parçalanmasın küp doğranabilsin.
- Daha sonra küp doğranan tavukları tavada sıvı yağ ile soteleyiniz, soteleme işlemi bittikten sonra tavuk suyunu bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar kaynatın ve kaynayan suyun içerisine tavuklarınızı ekleyiniz.
- Ardından çorbanızın içine kremayı ekleyiniz ve biraz krema ile pişirin daha sonra pişen çorbanızın altını kapatıp, karabiber, tuz ve dereotunu ilave ederek karıştırınız. Afiyet olsun.
Kremalı Tavuk Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbanızda krema olduğu için kıvamı yoğun olabilir bu yüzden gerektiğinde su ekleyebilirsiniz, fakat çorbanız çok duru olmamalıdır. Haşladığınız tavuk göğsünün suyunu kullanabilirsiniz.