Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi
Kremalı Tavuk Bonfile tarifi: Kremalı Tavuk Bonfile için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Tavuk Bonfile nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Kremalı Tavuk Bonfile yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 700 gram tavuk bonfile
- 250 gram mantar
- 2 adet küçük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı krema
- 1 su bardağı su
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Marine için:
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kremalı Tavuk Bonfile tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı marine edip en az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Dilerseniz akşamdan hazırlayıp bir gün boyunca bekletebilirsiniz. (marine aşaması videoda ayrıntılı olarak mevcut )
- Tavuklarımız yeterince dinlendikten sonra marine sosundan çıkarıp ayrı bir kaba alalım ve ılıması için bir kenarda bekletelim.
- Bu arada kullanacağımız malzemeleri doğrayalım; soğanları piyazlık dediğimiz şerit şeklinde doğradıktan sonra mantarları çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
- Sarımsağı da dilimleyelim. Son olarak maydanozu da doğrayalım ve pişirme aşamasına geçelim. Önce tavuklarımızı mühürlemeliyiz.
- Tavamızı ocağa alıp yüksek ateşte iyice kızdırdıktan sonra tavuk parçalarının her iki tarafını 2 dakika pişirelim ve uygun bir kaba alalım.
- Tavukları aldıktan sonra mühürleme için kullandığımız tavaya sırasıyla 2 yemek kaşığı sıvı yağ, soğan, sarımsağı ekleyelim ve soğanlar karamelize olana kadar karıştıralım.
- Ardından mantarlar ekleyip, 5 dakika boyunca ara ara karıştırılarak pişirelim. Tuzu ve karabiberi ekleyelim.
- Sonra krema ve bir su bardağı suyu da ekleyip kaynadıktan sonra maydanozu ilave edelim.
- Üzerine tavuklarımızı da dizelim ve tavamızın kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda kapağı açalım ve sosun kalınlaşıp kıvam alması için yaklaşık 5 dakika kapağı açık şekilde pişirelim.
- Sosu istediğimiz kıvama geldiğinde ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.