Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

Kremalı Tavuk Bonfile

Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

Kremalı Tavuk Bonfile tarifi: Kremalı Tavuk Bonfile için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Tavuk Bonfile nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Tavuk Bonfile yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk için:

  • 700 gram tavuk bonfile
  • 250 gram mantar
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Marine için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Kremalı Tavuk Bonfile tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı marine edip en az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Dilerseniz akşamdan hazırlayıp bir gün boyunca bekletebilirsiniz. (marine aşaması videoda ayrıntılı olarak mevcut )
  • Tavuklarımız yeterince dinlendikten sonra marine sosundan çıkarıp ayrı bir kaba alalım ve ılıması için bir kenarda bekletelim.
  • Bu arada kullanacağımız malzemeleri doğrayalım; soğanları piyazlık dediğimiz şerit şeklinde doğradıktan sonra mantarları çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
  • Sarımsağı da dilimleyelim. Son olarak maydanozu da doğrayalım ve pişirme aşamasına geçelim. Önce tavuklarımızı mühürlemeliyiz.
  • Tavamızı ocağa alıp yüksek ateşte iyice kızdırdıktan sonra tavuk parçalarının her iki tarafını 2 dakika pişirelim ve uygun bir kaba alalım.
  • Tavukları aldıktan sonra mühürleme için kullandığımız tavaya sırasıyla 2 yemek kaşığı sıvı yağ, soğan, sarımsağı ekleyelim ve soğanlar karamelize olana kadar karıştıralım.
  • Ardından mantarlar ekleyip, 5 dakika boyunca ara ara karıştırılarak pişirelim. Tuzu ve karabiberi ekleyelim.
  • Sonra krema ve bir su bardağı suyu da ekleyip kaynadıktan sonra maydanozu ilave edelim.
  • Üzerine tavuklarımızı da dizelim ve tavamızın kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda kapağı açalım ve sosun kalınlaşıp kıvam alması için yaklaşık 5 dakika kapağı açık şekilde pişirelim.
  • Sosu istediğimiz kıvama geldiğinde ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025