Kremalı Sünger Poğaça Tarifi
Kremalı Sünger Poğaça tarifi: Kremalı Sünger Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Sünger Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
13 adet
Kremalı Sünger Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı krema
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/4 su bardağı yoğurt
- 1/2 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3.5 su bardağı un
Üzeri İçin:
Kremalı Sünger Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, ılık krema, ılık yoğurt ve yaş mayayı güzelce karıştırın.
- Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Unu azar azar ilave ederek, ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Ardından hamurun üstünü örtün ve mayalanması için ılık bir yerde yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin
- Dinlenmiş olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
- Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ara ara kontrol ederek üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Poğaçalar fırından çıkar çıkmaz üstlerine pamuklu, temiz bir bez örtün ve bu şekilde oda ısısına gelmelerini bekleyip servis edin.
Kremalı Sünger Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun güzelce mayalanıp, kabarabilmesi için kullanacağınız süt, krema ve yoğurt ılık olmalıdır. Gerekirse bir cezvede hafifçe ısıtabilirsiniz. Dilerseniz sade, dilerseniz de istediğiniz iç malzemeyle hazırlayabilirsiniz.