Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Profiterol Tarifi

Kremalı Profiterol

Kremalı Profiterol Tarifi

Kremalı Profiterol tarifi: Kremalı Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Çikolata sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un

Kremalı Profiterol tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce hamurumuzu yapalım, tencereye 1 su bardağı suyu ve terayağını koyarak kaynatalım. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek karıştıralım.
  • 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirelim. Ocağı kapatıp 10-15 dakika soğumasını bekleyelim. Hamur dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı yedirmemiz gerekiyor.
  • Yalnız önemli nokta yumurtaları teker teker kıralım birini yedirmeden diğerini kırmayalım. Yapışkan bir hamur elde edeceğiz.
  • Hamurun iyice kabarması için iyice karıştırmamız gerekiyor. Hamurumuzu 10 dakika dinlendirelim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp aralarında boşluk bırakarak dökelim. Ellerimizle şekillendirmeye çalışmayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
  • Kreması için: Vanilya hariç diğer tüm malzemeleri tencereye alalım, karıştırarak pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştıralım.
  • Çikolata sosu için: Bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Ocağa koyup karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynayınca altını kısıp 1-2 daha kaynatalım. Bu sosumuzu istediğimiz her yerde kullanabiliriz.
  • Pişen hamurlarımızı ya ikiye keserek veya krema torbası ile sıkarak içlerini krema ile doldurup tepsiye dizelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerilerine çikolata sosumuzu gezdirelim. Afiyet olsun.

Kremalı Profiterol tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtaları profiterol hamurumuz soğuduktan sonra kırmalıyız. Ayrıca yumurtaları tek tek kırmalıyız. Hamurumuzla ceviz büyüklüğünde 30 adet beze çıkıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025