Kremalı Patates Salatası Tarifi
Kremalı Patates Salatası tarifi: Kremalı Patates Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Patates Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kremalı Patates Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet orta boy patates
- 4 adet yumurta
- 5 adet taze soğan
- 1 silme tatlı kaşığı toz kimyon
- 1 silme tatlı kaşığı toz karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
Sos malzemeleri:
- 100 gram tereyağı
- 1 tepeleme tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 400 ml. süt (yaklaşık 2 su bardağı)
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
Kremalı Patates Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri hepsinin sığabileceği yayvan bir tencereye alıp, üzerlerini geçecek kadar su doldurun ve orta ateşte haşlayın.
- Patateslere çatal batırdığınızda rahat girecek kıvama gelene kadar yaklaşık yarım saat haşlayın. Suyunu süzün, soğutun ve soyun.
- Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın ve kabuklarını soyun.
- Patatesleri ve yumurtaları küp şeklinde doğrayın ve bir karıştırma kabına alın.
- Yıkadıktan sonra ince doğradığınız yeşil soğanları karıştırma kabına koyun. Kimyon, karabiber ve muskat cevizini ekleyin. Salatayı karıştırmadan kabın üzerini streç filmle kapatıp, buzdolabına koyun.
- Sos için tereyağını bir sos tenceresinde zerdeçalla birlikte eritin. Tereyağı eriyince nişastayı ekleyin ve bir dakika kadar karıştırın.
- Bir yandan sosu karıştırırken bir yandan da sütü azar azar ekleyin, kaynayana kadar karıştırın. Karışım kaynadıktan sonra koyulaşması için bir-iki dakika daha ocakta tutun. Ocağı kapatıp tuzunu ekleyin. Ilınması için bekletin.
- Sos ılındığı zaman buzdolabında beklettiğiniz salatanın üzerine dökün ve karıştırın. Sosun malzemeyle bütünleşmesini sağlayın.
- Kabın üzerini tekrar streç filmle kapatıp en az bir saat daha buzdolabında tuttuktan sonra servis kabına alın. Üzerine dereotu yaprakları ekleyip servis yapın.
Kremalı Patates Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Patatesleri dağılacak kadar haşlamamaya dikkat edin. 20 dakikadan sonra çatalla kontrol edin.Bu salatayı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.