Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Patates Çorbası Tarifi

Kremalı Patates Çorbası

Kremalı Patates Çorbası Tarifi

Kremalı Patates Çorbası tarifi: Kremalı Patates Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Patates Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Patates Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 adet büyük boy patates
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 litre kemik suyu (veya tavuk suyu)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi (arzuya göre)

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı cheddar peyniri
  • 1 tutam taze soğan (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı sucuk (pişmiş)

Kremalı Patates Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın veya rondodan geçirin.
  • Bir tencerede tereyağını eritip soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.
  • 3 yemek kaşığı unu da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Küp doğranmış patatesleri, kemik suyunu, krema ve sütü de ekleyip kaynamaya başlayana kadar karıştırın.
  • Patatesler pişene kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Patatesler pişince, patateslerin yarısını blendera veya mutfak robotuna alıp püre haline getirin.
  • Yoğurdu bir kaseye alın, yaptığınız püreden yoğurda yavaş yavaş ekleyerek çırpın.
  • Ilımış yoğurdu da püreyle birlikte tencereye aktarıp karıştırarak 5 dakika pişirin.
  • Taze soğan, peynir ve sucukla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025