Kremalı Patates Çorbası Tarifi
Kremalı Patates Çorbası tarifi: Kremalı Patates Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Patates Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kremalı Patates Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 adet büyük boy patates
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 litre kemik suyu (veya tavuk suyu)
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi (arzuya göre)
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı cheddar peyniri
- 1 tutam taze soğan (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı sucuk (pişmiş)
Kremalı Patates Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın veya rondodan geçirin.
- Bir tencerede tereyağını eritip soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.
- 3 yemek kaşığı unu da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Küp doğranmış patatesleri, kemik suyunu, krema ve sütü de ekleyip kaynamaya başlayana kadar karıştırın.
- Patatesler pişene kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Patatesler pişince, patateslerin yarısını blendera veya mutfak robotuna alıp püre haline getirin.
- Yoğurdu bir kaseye alın, yaptığınız püreden yoğurda yavaş yavaş ekleyerek çırpın.
- Ilımış yoğurdu da püreyle birlikte tencereye aktarıp karıştırarak 5 dakika pişirin.
- Taze soğan, peynir ve sucukla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.