Kremalı Misket Köfte Tarifi
Kremalı Misket Köfte tarifi: Kremalı Misket Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Misket Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Misket Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 250 gram sarıkız mantarı (taze)
- 1 adet yeşil köy biberi
- 200 ml. krema
- 1/2 su bardağı beyaz şarap (ya da su)
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dal taze kekik
- 1/4 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kremalı Misket Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları yıkamadan bir fırça yardımıyla temizleyin.
- Kıymaya tuz, karabiber, kişniş, kıyılmış maydanoz ve 1 kaşık kıyılmış taze kekik ekleyip yoğurun.
- Ufak toplar haline getirip 1 kaşık zeytinyağı eklediğiniz demir döküm tavada kızartın. Pişen köfteleri kenara ayırın.
- Aynı tavada ince dilimlediğiniz soğanları soteleyin. İnce dilimlediğiniz yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin ve karıştırın.
- Büyüklüklerine göre ikiye ve dörde böldüğünüz sarıkız mantarlarını ekleyip bir iki dakika soteleyin.
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi ve köfteleri ekleyin. Beyaz şarabı ilave ettikten sonra düşük ısıda yemeği 10-15 dakika pişirin.
- En son kremayı ekleyip karıştırın. 1-2 dakika sonunda tencerenin altını kapatın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyin ve taze kekik yaprakları ile süsleyip sıcak sıcak servis edin.
Kremalı Misket Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Şarap yerine su kullanarak da yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.