Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Mercimek Çorbası Tarifi

Kremalı Mercimek Çorbası

Kremalı Mercimek Çorbası Tarifi

Kremalı Mercimek Çorbası tarifi: Kremalı Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mercimek Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba İçin:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı baharat karışımı (arzuya göre kimyon, zencefil, karabiber vs)

Krema İçin:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt

Kremalı Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Mercimekleri bir kaba koyup ılık suyla ıslatalım. Diğer tarafta havuç ve patatesi rendenin ince kısmıyla rendeleyip bekletelim.
  • Orta boy bir çorba tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyalım.
  • Küp küp doğradığımız soğanları tencereye atıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Soğanlar pembeleştiğinde mercimekleri ekleyelim. Hemen arkasından havuç ve patatesi ekleyip altını kısarak bir süre kavuralım.
  • Diğer tarafta krema yapmak için bir sos tavasında unu kavuralım. Un pembeleştiğinde azar azar sütü ekleyerek hızlıca çırpalım.
  • Kremamız piştikten sonra altını kapatıp karışımı çorba tenceresine ekleyip karıştıralım.
  • Tüm malzemeleri alt üst ettikten sonra üzerine 4 veya 5 su bardağı su ekleyerek orta-kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Altını kapatmaya yakın, dilediğimiz baharatları ve tuzu ekleyip tamamen pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderdan geçirelim.
  • Sos tavasında tereyağını kızdırıp, kırmızı biberle kavurarak çorbanızın üzerinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı Mercimek Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Kremayı kendiniz yapmak istiyorsanız unu güzelce kavurmak ve sütü oda sıcaklığında azar azar ekleyerek hızlıca çırpmak gerekiyor. Topaklanırsa blenderdan geçirip pürüzsüz bir krema elde edebilirsiniz. Çorbanıza damak tadınıza göre et/tavuk suyu veya bulyon ekleyebilirsiniz. Baharatları tamamen kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025