Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote tarifi: Kremalı Mantarlı Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantarlı Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket mantar (300 gr)
- 1 paket krema
- 1 paket tavuk göğsü (ve 2 tane sarma )
- 1 tutam köri
- 1 tutam karabiber
- 3-5 adet yeşil biber
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce sotelik olarak doğradığımız göğüs ve sarmayı tavamızda su ile birlikte orta ateşe bırakıyoruz.
- Suyunu çeken tavuğa yağ ve tuzunu ekleyip biraz kavurun.
- Kavurduktan sonra ince ince doğranmış biberlerimizi ekliyoruz.
- Biberlerimiz iyice öldükten sonra mantarlarımızı ekliyoruz.
- Mantarlarımız önce suyunu verip sonra çekecektir. Ardından yumuşacık olan mantarlarımıza baharatları ekliyoruz.
- 1 çay kaşığı köri ve 2 çay kaşığına yakın karabiberden sonra kremamızı ekliyoruz. Afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote tarifinin püf noktası nedir?
Tavukları çok küçük doğramayın. Tuzunu ve baharatlarını ağız tadınıza göre arttırabilirsiniz. Mantarlar güzel pişmeli. En önemlisi kremayı eklerken kremayı kaynatmadan karıştırmanız lazım.