Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi
Kremalı Mantarlı Tavuk tarifi: Kremalı Mantarlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantarlı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kremalı Mantarlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram fileto tavuk göğsü
- 150 gram mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı un
- 1/2 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1 su bardağı krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı zerdeçal
Kremalı Mantarlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Kremalı mantarlı tavuk için; küçük boy kuru soğanı ince piyazlık şeklinde doğrayın. Sarımsakları küçük küpler halinde kesin.
- Üzerlerini nemli bir kağıt havlu ya da bez ile temizlediğiniz kestane mantarlarını ince ince doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra kuruladığınız fileto tavuk göğüslerini küp şeklinde kesin.
- Tereyağını geniş bir tavada eritin. İnce piyazlık doğradığınız kuru soğanı, sarımsaklarla birlikte aroması çıkana kadar soteleyin.
- Küp şeklinde kestiğiniz fileto tavuk göğüslerini soğanlarla birlikte yüksek ateşte, renk alana kadar sotelemeye devam edin.
- İnce ince dilimlenmiş kestane mantarlarını katıp, soteleme işlemini sürdürün. Sosun bir parça daha koyu olması için unu katıp, karıştırın.
- Dilimlenmiş mantar ve kuşbaşı tavuklar renk aldığında sırasıyla; sıcak tavuk suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve zerdeçalı katın. Unun koyu bir renk almaması için tüm malzemeyi aralarda karıştırın.
- Son olarak; kremayı katıp, kısık ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz yemeği sıcak olarak servis edin. Bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Kremalı Mantarlı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk ve mantarları soteleme işlemini mümkünse geniş bir döküm tavada ve yüksek ateşte gerçekleştirin. Böylelikle su salmadan, lezzet ve besin değerlerini kaybetmeden pişeceklerdir.
Kremalı Mantarlı Tavuk tarifi için servis önerisi
Sıcak olarak servis edeceğiniz kremalı tavuklu mantarı, ince kıyılmış fesleğen ya da maydanoz ilavesiyle servis edebilirsiniz.