Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi

Kremalı Mantarlı Makarna

Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi

Kremalı Mantarlı Makarna tarifi: Kremalı Mantarlı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantarlı Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Mantarlı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Makarna için:

  • 1 paket Barilla Fettucine Makarna
  • 1 paket mantar (2 kişi için 1/4 paket yeterli olacaktır)
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Sos için:

  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı labne
  • 1 kutu krema
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam sarımsak tozu

Üzeri için:

  • 1 tutam parmesan peyniri (isteğe bağlı)

Kremalı Mantarlı Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle makarna için suyunuzu kaynatın. Mantarlarınızı saplarından ayırın -ama atmayın, ertesi sabah soğanlı mantarlı bir omlet yapabilirsini-
  • İyice yıkayın, temizleyin. Daha sonra ince ince kıyın.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağını geniş tavaya alın, orta ateşte ısıtın.
  • İçine 2 diş rende sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar çevirin.
  • Daha sonra harlı ateşe getirip mantarlarınızı ekleyin. Biraz tuz, karabiber de gerekli. 3-4 dakika çevirin. Mantarlarınız hazır.
  • Makarnanızı biraz tuz ve zeytinyağ koyduğunuz kaynar suya ekleyin. 8-10 dakika arasında pişecek. Piştikten sonra süzün.
  • Bir başka tencereye sosu yapmak için 2 tatlı kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı labne, 1 kutuya yakın krema koyun ve kısık ateşte karışmasını sağlayın.
  • Daha sonra içine tuz, karabiber, sarımsak tozunu ekleyin, karıştırın. (Baharatları eklerken her zaman tadına bakma taraftarıyım:)) Sosunuz hazır!
  • Sosun içine mantarlarınızı ekleyin, tavada mantarın bıraktığı su varsa onu da eklemenizi tavsiye ederim, lezzetini arttıracak!
  • Üstüne de makarnanızı ekleyin, kısık ateşte 3-4 dakika mantarın, sosun ve makarnanın birbirine iyice karışmasını isteriz
  • Daha sonra tabaklara alıp üstüne dilerseniz parmesan serperek afiyetle yiyebilirsiniz!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025