Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Mantarlı Fettucine Tarifi

Kremalı Mantarlı Fettucine

Kremalı Mantarlı Fettucine Tarifi

Kremalı Mantarlı Fettucine tarifi: Kremalı Mantarlı Fettucine için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantarlı Fettucine nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Mantarlı Fettucine yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 rulo Barilla Fettucine Makarna
  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 paket süt kreması
  • 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) makarna suyu
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kremalı Mantarlı Fettucine tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak derin bir tencereye kaynamış olan suyu alıyoruz. İçine 4 adet fettuccine makarnayı ekliyoruz. Bir tatlı kaşığı tuzu da ekleyip makarnayı yaklaşık 9-10 dakika kontrollü pişiriyoruz.
  • Pişen makarnayı ocaktan alıp, suyunu süzüyoruz. Geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz.
  • İnce ince doğranan 300 gram mantarı tavaya alıyoruz. Üzerine 3 diş rendelenen sarımsağı ekleyip mantarlar suyunu salıp, tekrar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen mantarların üzerine 1 paket süt kremasını ekliyoruz. Yarım çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Bir iki tur karıştırıp yarım su bardağından az haşlanan makarnanın suyundan ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Hemen ardından önceden pişirmiş olduğumuz makarnayı kremalı karışıma ekliyoruz. İyice karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • İnce ince kıyılan birkaç dal maydanozu makarnaya ekleyip karıştırıyoruz. Makarnayı servis ediyoruz.Kremalı mantarlı fettuccine hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025