Kremalı Mantarlı Fettucine Tarifi
Kremalı Mantarlı Fettucine tarifi: Kremalı Mantarlı Fettucine için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantarlı Fettucine nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Mantarlı Fettucine yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 rulo Barilla Fettucine Makarna
- 300 gram kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 paket süt kreması
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) makarna suyu
- 1-2 dal maydanoz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kremalı Mantarlı Fettucine tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak derin bir tencereye kaynamış olan suyu alıyoruz. İçine 4 adet fettuccine makarnayı ekliyoruz. Bir tatlı kaşığı tuzu da ekleyip makarnayı yaklaşık 9-10 dakika kontrollü pişiriyoruz.
- Pişen makarnayı ocaktan alıp, suyunu süzüyoruz. Geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz.
- İnce ince doğranan 300 gram mantarı tavaya alıyoruz. Üzerine 3 diş rendelenen sarımsağı ekleyip mantarlar suyunu salıp, tekrar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen mantarların üzerine 1 paket süt kremasını ekliyoruz. Yarım çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Bir iki tur karıştırıp yarım su bardağından az haşlanan makarnanın suyundan ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Hemen ardından önceden pişirmiş olduğumuz makarnayı kremalı karışıma ekliyoruz. İyice karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- İnce ince kıyılan birkaç dal maydanozu makarnaya ekleyip karıştırıyoruz. Makarnayı servis ediyoruz.Kremalı mantarlı fettuccine hazır. Afiyet olsun.