Kremalı Mantar Sote Tarifi
Kremalı Mantar Sote tarifi: Kremalı Mantar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantar Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Mantar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kültür mantarı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 paket krema
Kremalı Mantar Sote tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları sap kısımlarından ayırın. İnce ince doğrayın.
- Soğanın kabuklarını soyun. İnce ince doğrayın. Sarımsağında kabuklarını soyarak ezin.
- Derin bir tavanın içerisine soğan, sarımsak ve zeytinyağını alın. Sotelemeye başlayın.
- Ardından doğradığını mantarları ilave edip, sotelemeye devam edin.
- Mantarlar iyice piştiğinde tuz ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
- Karıştırarak içerisine azar azar kremayı ilave edin. Bu aşamada kesilmemesine özen gösterin.
- Krema mantarlarla iyice bütünleştiğinde ocaktan alın ve servis tabağına aktarın. Ardından dilerseniz üzerini süsleyin ve servis edin.
Kremalı Mantar Sote tarifinin püf noktası nedir?
Krema ekledikten sonra tuz ve karabiber ilave etmeyin. Aksi takdirde kremanın kesilmesine neden olabilirsiniz.
Kremalı Mantar Sote tarifi için servis önerisi
Üzerini ince kıyılmış yeşilliklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.