Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna Tarifi
Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna tarifi: Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Kalem Makarna
- 1,5 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kremalı mantar sosu için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 300 gram mantar
- 2 su bardağı krema (2 paket)
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 2 avuç fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su (makarna haşladığınız suyu da kullanabilirsiniz)
Servisi için:
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile halka doğranmış 2 diş sarımsağı soteleyin.
- 300 gram dilimlenmiş mantarları da tavaya alın ve yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
- Derin bir tencerede 1,5 litre su ile birlikte 1 tatlı kaşığı tuzu kaynamaya bırakın ve üzerine 1 paket penne makarnayı ilave edip 8-10 dakika kadar pişirin.
- Sotelenen mantarların üzerine 2 su bardağı krema, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 avuç doğranmış fesleğenleri ilave edip kıvam alana kadar pişirin.
- Pişen penne makarnayı sosun bulunduğu tavaya ilave edip, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan ve 2 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip karıştırın.
- Son olarak kalan 1 avuç fesleğeni de ekleyip, makarnayı servis tabağına alın ve rendelenmiş parmesan ilavesiyle sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!