Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası tarifi: Kremalı Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket krema
  • 400 gram mantar
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Servisi için:

  • 4 dal doğranmış maydanoz

Kremalı Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.
  • Sıvıyağ ve tereyağını bir tencereye koyup soğanı kavurun.
  • Daha sonra mantarları ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
  • Daha sonra unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  • Ardından kremayı ekleyin ve orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
  • 3,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve altını kısıp 10 dakika daha kaynatın.
  • Ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanız servise hazır olacaktır.
  • Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı Mantar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Unu, kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kavurmaya özen gösterin. Aksi takdirde yanıp rengi değişecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025