Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası tarifi: Kremalı Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1-1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 200 mililitre krema

Kremalı Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin, ince ince doğranmış mantar ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Unu ekleyin, baharatlandırın ve kavurun.
  • Un kokusu çıkınca yavaşça ve sürekli karıştırarak sularını ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynayınca ocaktan alın kremayı sürekli karıştırarak ilave edin ve tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatın.

Kremalı Mantar Çorbası tarifi için servis önerisi

Servis yaparken üzerine dereotu serpiştirip kızartılmış ekmeklerle servis yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025