Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Kremalı Mantar Çorbası tarifi: Kremalı Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kase
Kremalı Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket mantar (400 gram)
- 1 yemek kaşığı tereyağ (mantarları sotelemek için)
- 2 yemek kaşığı tereyağ (çorba için)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 paket krema (100 ml)
Kremalı Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları doğrayıp tavaya alın. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Mantarlar kısık ateşte suyunu salıp çekecektir.
- Suyunu salıp çektikten sonra 1 kaşık tereyağı ekleyip iyice soteleyin ve mantarların renk almasını, kızarmasını sağlayın. Karabiberi ekleyin ve kavurun.
- O sırada ayrı bir tencerede tereyağ ve zeytinyağını kızdırın, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kokusu çıkar çıkmaz sıcak su ekleyin.
- Suyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan hemen sonra sotelediğiniz mantarları içine aktarın. 5-10 dakika kadar birlikte kısık ateşte pişirin. Tuzu ekleyin.
- En son yarım paket kremayı ekleyip 2 dakika da onunla piştikten sonra altını kapatın. İsteğe bağlı dereotuyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..