Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası tarifi: Kremalı Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket mantar (400 gram)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (mantarları sotelemek için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (çorba için)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 paket krema (100 ml)

Kremalı Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Mantarları doğrayıp tavaya alın. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • Mantarlar kısık ateşte suyunu salıp çekecektir.
  • Suyunu salıp çektikten sonra 1 kaşık tereyağı ekleyip iyice soteleyin ve mantarların renk almasını, kızarmasını sağlayın. Karabiberi ekleyin ve kavurun.
  • O sırada ayrı bir tencerede tereyağ ve zeytinyağını kızdırın, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kokusu çıkar çıkmaz sıcak su ekleyin.
  • Suyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan hemen sonra sotelediğiniz mantarları içine aktarın. 5-10 dakika kadar birlikte kısık ateşte pişirin. Tuzu ekleyin.
  • En son yarım paket kremayı ekleyip 2 dakika da onunla piştikten sonra altını kapatın. İsteğe bağlı dereotuyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025