Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası tarifi: Kremalı Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kase mantar
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı soğan
  • 1 yemek kaşığı domates
  • 1 yemek kaşığı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı krema

Kremalı Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle mantarlarınızın kabuğunu soyun ve mantarları uzun parçalarda kesiniz.
  • Ardından mantarları tavada sıvı yağı ile terletin, çok fazla rengini karartmayınız.
  • Daha sonra terletme işleminden sonra mantarların suyu ekleyin, ardından limon suyu, sirke ve tuzu ilave edip mantarların altını kısık ateşte üstüne kapak koyup yumuşatın, ayrıca bu terletme işleminde mantar suyu elde etmiş oluyorsunuz ve bu suyu çorbanızda kullanabilirsiniz.
  • Kaynayan ve yumuşayan mantarlarınızın altını kapatıp bir kenara alınız.
  • Daha sonra tencere sıvı yağı kızdırdıktan sonra soğan ve kapya biberi aynı anda atarak kavurunuz, sonrasında domatesleri de ilave ederek biraz daha kavurun, ardından mantarları ve mantar suyunu ilave ederek karıştırın.
  • Çorbanız kaynama noktasına gelince krema, karabiber ve tuz ekleyip, karıştırarak ocağınızın altını kapatınız. Afiyet olsun.

Kremalı Mantar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Mantarları iyi terletmelisiniz ne çok beyaz ne de çok kahverengi renkte olmamalıdır. Kremalı bir çorba olduğu için çorbanızın suyunu iyi ayarlamalısınız, çorba duru olmamalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025