Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Mantar Çorba Tarifi

Kremalı Mantar Çorba

Kremalı Mantar Çorba Tarifi

Kremalı Mantar Çorba tarifi: Kremalı Mantar Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Mantar Çorba nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Mantar Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram kültür mantarı
  • 200 mililitre krema
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre su
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz-karabiber
  • 4-5 dal dereotu (arzuya göre maydanoz)

Kremalı Mantar Çorba tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını ve sıvı yağı ocakta eritin. Üzerine küçük küpler halinde doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
  • Saplarını ayıklayıp ince ince/küpler halinde doğradığınız mantarları soğanların üzerine ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekmeye başlayınca unu ekleyip un kokusu gidene kadar 1-2 dakika kavurun.
  • Su ve kremayı ekleyin. Sürekli karıştırın ve 1 taşım kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin. İnce ince doğradığınız maydanoz ve/veya dereotu ile servis edin. Afiyet olsun.

Kremalı Mantar Çorba tarifinin püf noktası nedir?

Soğanları olabildiğince küçük doğramaya çalışın. Büyük doğrarsanız çorbayı içerken soğanı hissedersiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025