Kremalı Limonlu Pasta Tarifi
Kremalı Limonlu Pasta tarifi: Kremalı Limonlu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Limonlu Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kremalı Limonlu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 8 yemek kaşığı Tereyağı (eritilmiş)
- 2,5 su bardağı un (300 gram)
- 1,5 su bardağı toz şeker (300 gram)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 6 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı ılık su (200 mililitre)
- 6 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Limon Kreması İçin:
- 8 yemek kaşığı Tereyağı (125 gram)
- 1/2 su bardağı toz şeker (100 gram)
- 2 adet limonun suyu (80 mililitre)
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 3 adet yumurta sarısı
Çikolatalı Krema İçin:
- 2 adet Krema (400 mililitre)
- 2 adet beyaz çikolata (160 gram, eritilmiş)
Üzeri ve Sosu İçin:
- 1 adet limon (dilimlenmiş)
- 1/2 su bardağı toz şeker (100 gram)
- 1 su bardağı su (200 mililitre)
Kremalı Limonlu Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kek için tüm kuru malzemeyi derin bir kapta karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarıları, su ve Sütaş Tereyağı'nı karıştırın. Kuru karışıma azar azar ekleyip karıştırın.
- Yumurta beyazlarını sirke ile sertleşene kadar çırpın.
- İki karışımı birbirine yavaşça spatula yardımı ile karıştırın.
- Önceden yağlanmış ve unlanmış 26 santimetrelik kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün ve hafifçe tezgaha vurup birikmiş havayı çıkartın. Keki 180 derecelik fanlı fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
- Pişen keki kalıptan çıkarmadan, tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.
- Limon kreması için şeker, limon suyu ve yumurta sarılarını sürekli çırparak, koyulaşana kadar benmaride pişirin.
- Ocaktan aldığınız kremaya tuzu ve azar azar Sütaş Tereyağı'nı ekleyip karıştırın. Kremayı soğuyup sertleşmesi için buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar bekletin.
- Çikolatalı krema için Sütaş Krema'yı mikser yardımı ile çırparak köpürtün. İçerisine erimiş beyaz çikolatayı ekleyin ve sertleşene kadar çırpmaya devam edin.
- Hazırladığınız kremayı kullanana kadar buzdolabında bekletin.
- Sosu için bir limonu dilimleyin ve çekirdeklerini çıkartın. Limon dilimlerini toz şeker ve su ile kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Karışımı soğumaya bırakın.
- Keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp ortadan ikiye bölün.
- Alt katmanı limonlu su ile ıslatın. Beyaz çikolatalı kremanın yarısını, bir kaşık yardımı ile ortası hafif çukur olacak şekilde sürün.
- Kremanın üzerine ve ortasına bolca, koyulaşmış olan limon kremasından koyun ve ikinci katı kapatıp işlemleri tekrar uygulayın.
- Pastayı servis etmeden önce en az 4 saat buzdolabında dinlendirin. Limon dilimleri ile süsleyip soğuk olarak servis edebilirisiniz. Afiyet olsun.