Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Limonlu Pasta Tarifi

Kremalı Limonlu Pasta

Kremalı Limonlu Pasta Tarifi

Kremalı Limonlu Pasta tarifi: Kremalı Limonlu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Limonlu Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Limonlu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 8 yemek kaşığı Tereyağı (eritilmiş)
  • 2,5 su bardağı un (300 gram)
  • 1,5 su bardağı toz şeker (300 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı ılık su (200 mililitre)
  • 6 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Limon Kreması İçin:

  • 8 yemek kaşığı Tereyağı (125 gram)
  • 1/2 su bardağı toz şeker (100 gram)
  • 2 adet limonun suyu (80 mililitre)
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 3 adet yumurta sarısı

Çikolatalı Krema İçin:

  • 2 adet Krema (400 mililitre)
  • 2 adet beyaz çikolata (160 gram, eritilmiş)

Üzeri ve Sosu İçin:

  • 1 adet limon (dilimlenmiş)
  • 1/2 su bardağı toz şeker (100 gram)
  • 1 su bardağı su (200 mililitre)

Kremalı Limonlu Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Kek için tüm kuru malzemeyi derin bir kapta karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarıları, su ve Sütaş Tereyağı'nı karıştırın. Kuru karışıma azar azar ekleyip karıştırın.
  • Yumurta beyazlarını sirke ile sertleşene kadar çırpın.
  • İki karışımı birbirine yavaşça spatula yardımı ile karıştırın.
  • Önceden yağlanmış ve unlanmış 26 santimetrelik kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün ve hafifçe tezgaha vurup birikmiş havayı çıkartın. Keki 180 derecelik fanlı fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  • Pişen keki kalıptan çıkarmadan, tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Limon kreması için şeker, limon suyu ve yumurta sarılarını sürekli çırparak, koyulaşana kadar benmaride pişirin.
  • Ocaktan aldığınız kremaya tuzu ve azar azar Sütaş Tereyağı'nı ekleyip karıştırın. Kremayı soğuyup sertleşmesi için buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar bekletin.
  • Çikolatalı krema için Sütaş Krema'yı mikser yardımı ile çırparak köpürtün. İçerisine erimiş beyaz çikolatayı ekleyin ve sertleşene kadar çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız kremayı kullanana kadar buzdolabında bekletin.
  • Sosu için bir limonu dilimleyin ve çekirdeklerini çıkartın. Limon dilimlerini toz şeker ve su ile kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Karışımı soğumaya bırakın.
  • Keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp ortadan ikiye bölün.
  • Alt katmanı limonlu su ile ıslatın. Beyaz çikolatalı kremanın yarısını, bir kaşık yardımı ile ortası hafif çukur olacak şekilde sürün.
  • Kremanın üzerine ve ortasına bolca, koyulaşmış olan limon kremasından koyun ve ikinci katı kapatıp işlemleri tekrar uygulayın.
  • Pastayı servis etmeden önce en az 4 saat buzdolabında dinlendirin. Limon dilimleri ile süsleyip soğuk olarak servis edebilirisiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025